11-12/6 RMF Brabant 2016 Roosendaal

2016-06-12 Roosendaal (2) 2016-06-12 Roosendaal (1)

Ook dit weekend was WZV weer succesvol tijdens de Regio Minioren Finale (RMF) Brabant, die werd gehouden in zwembad De Stok te Roosendaal. In feite betrof dit het Brabants Kampioenschap voor de categorie “Minioren” van onze zwemmers.

WZV won 3 medailles tijdens deze finale: Jort Hoppenbrouwers veroverde zilver op de 100m wisselslag en brons op de 100m schoolslag, Kenza van Kapel bemachtigde zilver op de 50m vlinderslag. Viviënne greep jammer genoeg net naast een podiumplaats, ze werd 4e op de 100m rugslag.

Er sneuvelden 5 clubrecords – waaronder 2 behoorlijk antieke – door toedoen van Jort. Het clubrecord op de 100m wisselslag voor 9 jarigen was namelijk bijna 20 jaar oud en dat voor de leeftijdscategorie 10 jarigen zelfs bijna 30 jaar oud! Het derde clubrecord voor Jort betrof de 100m rugslag. Ook Kenza vestigde 2 clubrecords: tijdens de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag.

Zeer opmerkelijk waren de verbeteringspercentages tijdens de 28 WZV-starts, die overigens tot 21 PR’s leidden. Alle zwemmers van de WZV-ploeg, bestaande uit Viviënne Bosch, Elise Dörr, Chris Geers, Kenza van Kapel, Jort & Jens Hoppenbrouwers bereikten indrukwekkende verbeteringen tijdens hun diverse races. Klik voor de details op de uitslagen hieronder.