7/5 Minioren-Junioren Circuit Breda

De laatste wedstrijd van het Minioren-Junioren Circuit werd door WZV in het Bredase zwembad de Wisselaar afgewerkt. De badlengte van het zwembad was voor deze gelegenheid ingesteld op 25 meter.

Mede door de goede tegenstand, die werd geboden, liet de ploeg opnieuw een flinke progressie zien; een ontwikkeling die we tijdens de meeste wedstrijden van dit seizoen konden waarnemen. De progressie was bij vrijwel iedereen aanwezig; de grootste vooruitgang boekte Chris Geers tijdens de 200m wisselslag.

Eremetaal was er voor: Jade Hoppenbrouwers (2x goud), Chris Geers (goud), Maikel Blijlevens (2x zilver), Jort Hoppenbrouwers (zilver & brons), Viviënne Bosch (brons), Kenza van Kapel (brons) en Jens Hoppenbrouwers (brons).

Er werden maar liefst 6 Clubrecords gezwommen. Jort Hoppenbrouwers vestigde op de 200m wisselslag in de categorie jongens 10 jaar een clubrecord, dat al bijna 20 jaar om verbetering vroeg. Ook Viviënne Bosch verbeterde op deze discipline het clubrecord voor meisjes 9 jaar. Jade Hoppenbrouwers sprintte tijdens de – door haar gewonnen – 50m schoolslag naar een nieuw clubrecord voor meisjes 13 jaar. Tijdens het laatste nummer van de dag, de estafette 4x50m vrije slag jongens, werden er maar liefst 3 clubrecords gezwommen. De sterke jongens estafetteploeg – bestaande uit Maikel Blijlevens, Jens Hoppenbrouwers, Chris Geers en Jort Hoppenbrouwers – verbeterde het inmiddels 15 jaar oude clubrecord op deze afstand, niet alleen in de leeftijdscategorie 10 jaar, maar ook in de leeftijdscategorieën 11 jaar en 12 jaar!

Uitslagen:

2017-05-07 Breda Minioren-Junioren Circuit 4 uitslag

2017-05-07 Breda Minioren-Junioren Circuit 4 uitslag (verkort)

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer