23-24/9 Internationale wedstrijd Overpelt (B)

De laatste keer, dat WZV de internationale wedstrijd in Overpelt (België) bezocht, is alweer 12 jaar geleden. Er stond afgelopen weekend een nieuw, goed zwembad voor de zwemmers klaar en de organisatie van de wedstrijd was toevertrouwd aan de deskundige handen van OZV uit Overpelt.

Als coach verwacht je, dat je ploeg het op een internationale wedstrijd vanwege de aparte sfeer geweldig doet en die verwachting werd ook ruimschoots ingelost. De 8 zwemmers van WZV, die op het strijdtoneel verschenen, veroverden namelijk 4x goud, 2x zilver & 8x brons en vestigden 4 Clubrecords.

2x Goud & brons was er voor Jort Hoppenbrouwers; goud, zilver & brons voor Maikel Blijlevens en goud & brons voor Viviënne Bosch. Kenza van Kapel behaalde zilver & brons en Jade Hoppenbrouwers 2x brons. Elise Dörr en Jens Hoppenbrouwers behaalden ieder een bronzen medaille.

Jade Hoppenbrouwers vestigde een clubrecord op de 100m schoolslag voor meisjes 14 jaar. Echter niet alleen voor 14 jaar, maar ook voor meisjes 15 jaar. Opmerkelijk daarbij was, dat het vorige clubrecord 31 jaar heeft standgehouden! Haar gezwommen tijd was goed voor een RWK-limiet. Ook broer Jort Hoppenbrouwers zwom een behoorlijk belegen clubrecord uit de boeken en wel op de 200m schoolslag (dit record was ruim 17 jaar oud)! Jort boekte verder een mooi clubrecord op de 50m schoolslag.

Het betreft allemaal vaardige zwemmers, maar ook bij deze groep was de vooruitgang dik in orde. Viviënne Bosch was op dit punt oppermachtig, gevolgd door Jort Hoppenbrouwers, Kenza van Kapel, Jens Hoppenbrouwers en Elise Dörr. Klik op onderstaande links voor de uitslagen.

Uitslagen:

2017-09-23 Overpelt Bokkerijderwedstrijd 2017 Zaterdag uitslag

2017-09-24 Overpelt Bokkerijderwedstrijd 2017 Zondag uitslag

2017-09-23_24 Overpelt Bokkerijderwedstrijd 2017 uitslag (verkort)

2017-09-23 Overpelt