26/11 Regionale MCM Oosterhout

De Regionale Minioren Club Meet (MCM) is een ploegenwedstrijd voor wedstrijdzwemmers in de leeftijdscategorie Minioren, die op 1 dag wordt gehouden. Dit jaar vond deze voor Noord-Brabant plaats in zwembad De Warande te Oosterhout, dat voor deze gelegenheid was ingesteld op een badlengte van 25 meter. De kleine, maar fijne afvaardiging van WZV – bestaande uit Veerle van Ballegooijen, Maikel Blijlevens, Viviënne Bosch, Jona Dörr, Chris Geers, Jens & Jort Hoppenbrouwers, Kenza van Kapel en Evelien Scholten – wist in de ploegenrangschikking beslag te leggen op de 4e plaats. Dit goede resultaat kwam als volgt tot stand:

 • De 4 x 50m vrije slag gemengd estafette werd overtuigend gewonnen door de estafetteploeg van WZV, bestaande uit Viviënne Bosch, Chris Geers, Kenza van Kapel en Jort Hoppenbrouwers. De eindtijd van 2:20,28 was ijzersterk en betekende een nieuw Clubrecord voor deze discipline. Viviënne Bosch verpulverde als startzwemmer haar Persoonlijk Record (PR) op de 50m vrije slag en stelde dit bij naar 34,73. Naschrift: Op maandag 27/11 de resultaten opgezocht, die zijn geleverd op dit onderdeel tijdens alle MCM’s van afgelopen weekend in Nederland. De door WZV gezwommen tijd was de 2e tijd van Nederland !
 • Ook de 4 x 50m wisselslag heren estafette werd door de estafetteploeg van WZV – bestaande uit Chris Geers, Jort Hoppenbrouwers, Jens Hoppenbrouwers en Maikel Blijlevens – gewonnen in de nieuwe Clubrecordtijd van 2:52,84.
 • Winst was er voor Viviënne Bosch tijdens de 50m vlinderslag meisjes in de nieuwe Clubrecordtijd van 38,43. Ze liet het hele deelnemersveld haar hielen zien. Tijdens haar derde zwemafstand, de 100m wisselslag, finishte ze als 3e.
 • Jort Hoppenbrouwers finishte als 3e tijdens de 100m wisselslag in de Persoonlijke Recordtijd van 1:25,49.
 • Maikel Blijlevens werd 4e tijdens de 100m vrije slag met 2 Persoonlijke Records, 1:23,62 voor de hele afstand en 38,54 voor de halve afstand. Hij finishte als 6e tijdens de 100m wisselslag.
 • Jens Hoppenbrouwers finishte als 4e tijdens de 50m vlinderslag jongens.
 • Kenza van Kapel werd 4e bij de meisjes tijdens de 100m vrije slag en 5e tijdens de 100m wisselslag.
 • Jona Dörr zwom tijdens zijn 50m schoolslag een PR in 59,78.
 • Chris Geers werd 9e tijdens de 100m vrije slag jongens.
 • Veerle van Ballegooijen boekte de meeste progressie. Ze verpulverde haar PR’s op de 100m vrije slag (ook op de halve afstand 50m) en 100m wisselslag.
 • Ook Evelien Scholten boekte flinke vooruitgang, ze deed dat tijdens de 100m vrije slag.

Klik voor alle details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2017-11-26 Oosterhout Regionale Minioren Club Meet uitslag

2017-11-26 Oosterhout Regionale Minioren Club Meet uitslag (verkort)

2017-11-26 Oosterhout Regionale Minioren Club Meet uitslag (punten)

2017-11-26 Oosterhout