3/12 Geusseltbadtrofee Maastricht

6 Zwemmers van WZV waren present tijdens de Geusseltbadtrofee in Maastricht, een toernooi met goede – voornamelijk Limburgse – zwemmers aan de start. Ook WZV presteerde goed met 2x een 1e plaats, 5x een 2e plaats, 1x een 3e plaats, 3 Clubrecords en 10 Persoonlijke Records. De hoogtepunten kunnen als volgt worden samengevat:

• Jort Hoppenbrouwers was heer en meester op zijn 2 individuele afstanden, de 200m wissel en 100m school. Beide sloot hij winnend af en ook beide keren in een PR-tijd.
  • Kenza van Kapel had 3 starts en viel op door ook 3x een PR te zwemmen. Ze finishte als 2e op zowel de 50m vlinderslag als de 200m vrije slag en werd 4e tijdens de 50m schoolslag. Ze boekte de meeste progressie en deed dat op al haar afstanden!
  • Milo Janssen vestigde met 31,85 een nieuw clubrecord op de 50m schoolslag heren 17 jaar & ouder. In deze race finishte hij als 4e.
  • Ook Lotte Klerkx zwom naar een nieuw clubrecord. Ze deed dat tijdens de 100m rugslag met een tijd van 1:12,25 in de categorie dames 16 jaar. Ze finishte als 3e tijdens deze race.
  • Jade Hoppenbrouwers werd 2e op de 200m schoolslag en zwom 2x naar een PR: op de 50m vrije slag en op de 100m rugslag. Met haar tijd van 30,77 – gezwommen tijdens de 50m vrije slag – voldeed ze aan de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen.
  • Jens Hoppenbrouwers werd 2 maal 2e: zowel op de 50m schoolslag als op de 100m rugslag. Hij zwom een PR tijdens zijn schoolslagrace.
  • Tenslotte zwom ook het mixed estafetteteam – bestaande uit Lotte Klerkx, Jade Hoppenbrouwers, Milo Janssen en Jort Hoppenbrouwers – in 2:14,62 naar een nieuw Clubrecord op de 4x 50m wisselslag gemengd categorie 17 jaar & ouder.