Borstcrawlcursus KNZB nog plaatsen vrij

24 Januari start de KNZB met een borstcrawlcurus voor gevorderden in ons bad.
Deze cursus gaat door bij voldoende deelname , inschrijven kan via www.mijnzwemcoach.nl

De cursus loopt vanaf woensdag 24 jan – 2 mei 21:00-21:45

​Gevorderden cursus
De gevorderde cursus is een verdieping van de basis cursus met gevorderde techniek oefeningen. Daarnaast wordt er bij de gevorderde cursus ook het borstcrawl keerpunt aangeleerd of verbeterd.

Net zoals bij de basis cursus is er bij de gevorderde cursus ook veel aandacht voor de vijf basis elementen van borstcrawl zoals hierboven genoemd. Extra aandacht bij de gevorderde cursus is er voor de ligging bij zowel de afzet als tijdens het zwemmen. Daarnaast wordt er bij de gevorderde cursus ook het borstcrawl keerpunt aangeleerd of verbeterd.

Na het volgen van de gevorderde borstcrawlcursus:

Is de deelnemer op de hoogte van de technieken t.b.v. behoud van een goede ligging in het water.
Is hij op de hoogte van de slag verstorende factoren van de borstcrawl en het effect van deze factoren.
Is de deelnemer op de hoogte van de techniek voor het uitvoeren van een duikelkeerpunt
Is zijn zwemslag aanzienlijk verbeterd qua efficiency (lager energie verbruik).
Is zijn zwemslag verbeterd qua effectiviteit (ben je in staat om sneller te zwemmen)
Instap gevorderde cursus
Heb je enige zwemervaring en wil je een goede borstcrawl aanleren of ben je een ervaren zwemmer maar wil je jouw techniek verbeteren, met deze cursus neem je kennis van de basistechnieken van de borstcrawl en leer je stapsgewijs een technisch goede borstcrawl te zwemmen.

Training
De cursus duurt 12 weken en bestaat uit één gezamenlijke training per week. Deze training duurt een uur en wordt gegeven door Mijnzwemcoach.nl trainers. Deze trainers zijn KNZB gekwalificeerd en hebben een speciale bijscholing gevolgd voor het geven van de borstcrawlcursus. Hierdoor wordt de kwaliteit van de cursus gewaarborgd.

Groepsgrootte
In totaal kunnen er minimaal 6 en maximaal 24 personen per cursus deelnemen. De grootte van de groep is per locatie verschillend. De gemiddelde groepsgrootte is 12. Er wordt uitgegaan van maximaal 12 deelnemers per trainer, zodat de trainers persoonlijke adviezen kunnen geven. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de cursus dus door één of twee gekwalificeerde trainers gegeven. Daarnaast zwemmen er maximaal 6 deelnemers in een baan.

Voor wie?
De cursus is voor iedereen geschikt, of je net bent gestart met zwemmen of al meerdere jaren zwemt. Minimale deelname aan de cursus is 18 jaar. De leeftijden van de deelnemers zijn altijd erg uiteenlopend.