16-17/6 ISF 2018 Erkelenz (D)

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni namen 3 WZV-zwemmers voor de 1e maal deel aan het “Internationales Schwimmfest” (ISF) in Erkelenz (Duitsland). Gezwommen werd er in het mooie Erka-Bad, dat een lengte heeft van 25m. Het was een druk bezochte wedstrijd met deelname van uiteraard veel Duitse ploegen uit de regio en een 4-tal ploegen uit Nederland: Kimbria (Maastricht), Parkstad (Kerkrade), Patrick-De Roersoppers (Roermond) en WZV (Waalwijk). De kleine WZV-afvaardiging kwam wel beladen met mooie medailles terug van dit toernooi.

  • Viviënne Bosch behaalde op alle starts (7 stuks) eremetaal: 3x goud, 3x zilver en 1x brons. Haar debuut op de 200m schoolslag resulteerde meteen in een nieuw Clubrecord op deze afstand. Verder zwom ze (naast het PR op de 200m schoolslag) een ruime PR op de 200m vrije slag.
  • Kenza van Kapel had 6 starts en bekroonde die met 3x goud en 3x zilver. Ze zwom 3 Clubrecords op de 100 en 200m vrije slag en zwom in totaal 5x een PR.
  • Maikel Blijlevens behaalde tijdens zijn 6 starts 2x goud en 2x zilver, evenaarde het Clubrecord van Chris Geers op de 200m vrije slag en zwom in totaal 3 PR’s. Ook boekte hij de grootste progressie.

Kortom deze 3 zwemmers keerden beladen met medailles teug van een zeer geslaagd toernooi en de conclusie is dan ook, dat de deelname van WZV aan dit toernooi absoluut voor herhaling vatbaar is. Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2018-06-16_17 Erkelenz ISF uitslag

2018-06-16_17 Erkelenz ISF uitslag (verkort)