16/2 Limietw. O’hout & Meerkamp Vlijmen

Het afgelopen weekend kwamen zwemmers van WZV uit op 2 wedstrijden. Kenza van Kapel, Viviënne Bosch en Maikel Blijlevens deden mee aan de druk bezochte limietwedstrijd in het 50m bad van Oosterhout met het doel om hun PR’s in het 50m bad aan te scherpen en het overgrote deel van de WZV-zwemmers was present in Vlijmen, waar een onderlinge meerkamp in het 25m bad werd afgewerkt.

De wedstrijd in Oosterhout kende door de drukte een rommelig verloop, maar desondanks slaagden de 3 WZV-ers in hun doel de 50m bad PR’s te verbeteren. Vrijwel alle (tussen)afstanden werden verbeterd en de progressie was daarbij enorm: Viviënne Bosch spande de kroon, gevolgd door Kenza van Kapel en Maikel Blijlevens.

De wedstrijd in Vlijmen leverde 5 nieuwe limieten voor de RZK op: Milo Janssen, Duuk Dollekens en Chris Geers zwommen alle 3 een RZK-limiet tijdens de 400m wisselslag. Later voegde Milo Janssen daar ook een RZK-limiet op de 200m wisselslag aan toe en wist ook Isabel van Alebeek de 100m vrije slag aan haar limietenlijstje toe te voegen. Momenteel hebben de zwemmers van WZV in totaal 117 limieten, een nog niet eerder bereikt aantal. Tijdens deze wedstrijd werden 6 clubrecords gevestigd:

  • Duuk Dollekens deed dat tijdens de 400m wisselslag voor jongens 15 jaar.
  • Jens & Jort Hoppenbrouwers, Elise Dörr en Demi Kemmeren tijdens de gemengde estafette 4x 100m wisselslag in de leeftijdsklassen 14, 15 en 16 jaar.
  • Anne Verhoef, Jade Hoppenbrouwers, Isabel van Alebeek en Elce Dollekens tijdens de 4x 200m wisselslag dames estafette in de leeftijdsklasse 17 jaar & ouder en
  • Thomas van den Linden, Milo Janssen, Luc de Bont en Wessel Roosenbrand tijdens de 4x 200m wisselslag heren estafette in de leeftijdsklasse 17 jaar & ouder.

Er werden 26 PR’s gezwommen in Vlijmen, waarbij de meeste vooruitgang werd bereikt door Duuk Dollekens, gevolgd door Huib Stoop, Diderich Iris, Veronique van Alebeek, Timo Harteveld, Jens Hoppenbrouwers, Chris Geers, Yannick van Alebeek en Isabel van Alebeek.

Ook deze wedstrijd kende een minpunt: volkomen onbegrijpelijk vond ik de diskwalifikaties van Isabel van Alebeek en Elce Dollekens tijdens de 200m vlinderslag. Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2020-02-16 Oosterhout Limietwedstrijd 50m bad uitslag

2020-02-16 Oosterhout Limietwedstrijd 50m bad uitslag (verkort)

2020-02-16 Vlijmen Meerkamp deel 3 uitslag

2020-02-16 Vlijmen Meerkamp deel 3 uitslag (verkort)