22/8 Amersfoort Summer Meet

Na een coronaperiode van veel thuis zitten en weinig zwemmen, willen veel zwemmers in de zomer toch fit blijven. Ook staan ze te popelen om weer echte tijden neer te zetten en weer lekker te kunnen racen. ZPC Amersfoort organiseerde daarom de Amersfoort Summer Meet, een wedstrijd voor junioren en jeugd zwemmers, voorzien van een omvangrijk coronaprotocol, waarin de geldende richtlijnen zijn toegepast op het zwemmen van wedstrijden.

9 WZV-zwemmers voelden die drang ook en gingen op zaterdag 22 augustus naar het mooie Zwembad Amarena, dat voor deze gelegenheid was ingesteld op 25m. Wat er precies na 5,5 maand geen wedstrijden zou gaan gebeuren, wisten we op voorhand niet, maar de wedstrijd werd wel een groot succes. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste successen. 

  • De jonge gemengde etafetteploeg 4x50m wisselslag, bestaande uit Marith Ewijk, Ilona Blonk, Maikel Blijlevens en Jona Dörr, opende de wedstrijd meteen goed door maar liefst bijna 6 seconden onder het geldende clubrecord te duiken.
  • Marith Ewijk zwom ook louter PR’s en was meteen verantwoordelijk voor 3 clubrecords.
  • Vivienne Bosch zwom een nieuwe persoonlijke toptijd op de 100m rugslag en vestigde daarmee 4 clubrecords.
  • Demi Kemmeren zette haar steevaste opmars voort met 3 persoonlijke records tijdens 3 starts.
  • De tweelingzusjes Liza en Kim Theuns verbeterden hun persoonlijke records en vooral Kim deed dat in ruime mate.
  • Ook Ilona Blonk startte goed met 2 PR’s en het grootste verbeteringspercentage.
  • Maikel Blijlevens stal zonder twijfel de show door in zijn leeftijdsklasse tijdens 5 persoonlijke starts 4x eerste te worden en 1x tweede. Al zijn starts leidden tot nieuwe clubrecords (20x), de laatste die nog onder het seizoen 2019-2020 vallen.

Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2020-08-22 Amersfoort Amersfoort Summer Meet uitslag

2020-08-22 Amersfoort Amersfoort Summer Meet uitslag (verkort)