Opening 100-jarige bestaan WZV


De Waa
lwijkse Zwemvereniging (WZV) bestond op 24 mei 2020 maar liefst 100 jaar. Na lang wachten werd woensdagavond 2 september het jubileumjaar officieel geopend. De avond stond in het teken van feest, gezelligheid, huldigingen en plezier. Uiteraard op een gepaste wijze. Met een bijzonder tintje.

WZV ontving een Koninklijke Erepenning.

De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. De erepenning wordt toegekend door de Koning aan een vereniging voor bijzondere verdiensten. De voorzitter van WZV, Willeke de Man, kreeg de Erepenning uit handen van burgemeester Nol Kleijngeld (zie foto).

Meer dan 100 leden hadden zich aangemeld om samen met het bestuur en de commissie van het 100-jarige bestaan het feestjaar te openen.

Klokslag 19.00 uur startte de opening voor de leden van WZV in en rondom het Olympiabad. Het spellencircuit, dat was opgezet voor de leden onder de 18 in het zwembad, bestond onder andere uit ‘levensgroot’ waterpong, het ouderwetse spelletje schipper mag ik over varen, door het gat heen zwemmen met een bepaald voorwerp, memorie en een wedstrijd ‘’wie maakt het hoogste bommetje’’. Voor de 18+ leden was er een buiten op het grasveld een leuke ZwemQuiz georganiseerd. Nadat de spellen voor zowel de jeugd als de ouderen waren afgelopen werden zij nog verwend met een cupcake of een stuk taart.

Om 20.00 uur werden de jubilarissen in het zonnetje te gezet. Namens WZV willen wij alle jubilarissen nogmaals van harte feliciteren!

Naam / Aantal jaren lid

 • Bart Koolen 52 jaar
 • Yvonne van Baal-Schuwer 51 jaar
 • Ad van Breugel 49 jaar
 • Margriet Verlouw-Crone 47 jaar
 • Johanna van Beurden 46 jaar
 • Vivian Klerkx 39 jaar
 • Kurt van der Lee 38 jaar
 • Judith Martens 37 jaar
 • Kees Martens 33 jaar
 • Wil van der Velden 30 jaar
 • Marjan van der Marel 29 jaar
 • Wil de Man 26 jaar
 • Tineke Schapendonk-Smid 25 jaar
 • Jeanne Smits 26 jaar
 • Tonny Mekes- de Gouw 25 jaar
 • Ina Nieuwenhuizen 25 jaar
 • Henri Toemen 25 jaar
 • Kelly van der Vliet 25 jaar
 • Antoinette van der Lee 25 jaar

Kortom, een geslaagde opening voor het 100-jarige bestaan van de Waalwijkse Zwemvereniging.