11/7 De Top Daagt Uit … Zeist

De Nationale Zwemtop heeft alle andere wedstrijdzwemmers uitgedaagd om tussen 10 en 18 juli in actie te komen in een onderlinge wedstrijd of in een wedstrijd tegen andere clubs met als doel dan 4x 50m of 4x 100m of andere nummers te zwemmen. Bij WZV vonden we dat een goed idee en zochten we naar een mogelijkheid om deel te nemen. Die hadden we gevonden in een wedstrijd op zondag 11 juli in het KNZB-bad te Zeist, dat gelegen is op de prachtige KNVB-campus aldaar. Het bleek de thuishaven te zijn van Team-NL Waterpolo en het betrof een 25m bad met 12 banen. Hiervan werden er 6 gebruikt tijdens onze wedstrijd tegen clubs uit de regio Utrecht.

WZV kwam met 10 deelnemers zeer goed voor de dag, want tijdens de 36 starts werden er 5 Clubrecords en 18 PR’s gezwommen. De clubrecords kwamen op naam van Maikel Blijlevens tijdens de 50m vlinderslag (29.14) en 50m vrije slag (26.44).

De 18 PR’s kwamen op naam van Chris Geers (4x, alle afstanden dus), Marith Ewijk (3x), Maikel Blijlevens (3x), Liza Theuns (3x), Kim Theuns (2x), Ilias van der Meer (1x), Ilona Blonk (1x) en Kenza van Kapel (1x). De grootste verbetering werd geboekt door Marith Ewijk. Klik voor alle bijzonderheden op de uitslagen hieronder.

Naschrift 22-7.

Van deze wedstrijdenreeks over 2 weekenden in verschillende zwembaden is een totaalklassement opgemaakt. Maikel Blijlevens behaalde in zijn leeftijdsklasse landelijk gezien een derde plaats.

Uitslagen:

2021-07-11 Zeist – De Top Daagt uit – uitslag

2021-07-11 Zeist – De Top Daagt uit – uitslag (verkort)

2021-07-10_18 Top Daagt Uit – Uitslagen klassementen