WZV Clubkampioenschappen

We willen 2022 afsluiten met de WZV clubkampioenschappen 2022b. Deze worden gehouden op vrijdag 23 december tijdens de trainingsuren in Zwembad Olympia.

Tijdschema:            

  • Opbouwen bad: 19:00 uur
  • Inzwemmen: 19:15-19:45 uur
  • Juryvergadering: 19:15-19:45 uur
  • Begin wedstrijd: 19:45 uur
  • Einde wedstrijd: uiterlijk 22:00 uur.

Voor de puntentelling van het clubkampioenschap wordt de FINA puntentelling gebruikt. Door deze puntentelling kunnen recreatieve zwemmers (ook ouders, broers en zussen etc.) het opnemen tegen wedstrijdzwemmers. Het mooie van de FINA puntentelling is, dat je alle slagen onderling met elkaar kunt vergelijken. De prestatie wordt internationaal gewogen en aan de prestatie worden punten toegekend.

Degene, die in een categorie over 3 afstanden de hoogste totaal score heeft, mag zich gedurende 1 jaar clubkampioen van WZV noemen. De plaatsen 1 t/m 3 van elke categorie worden beloond met mooie medailles. Er is een wisselbeker voor de beste zwemmer/zwemster van WZV. Win je deze beker 5 keer op rij, dan mag je deze behouden!

LET OP: Je zwemt geen enkele slag dubbel.

Alle wedstrijdzwemmers MET een STARTLICENTIE zijn automatisch voor de 4 nummers van deze wedstrijd ingeschreven. Dat zijn 50m rugslag, 50m schoolslag, 50m vrije slag en 50m vlinderslag. Indien je niet wilt deelnemen aan deze wedstrijd, of 1 bepaalde slag niet wilt / kunt zwemmen, stuur je daarover een email naar Harry.

Alle overige zwemmers, dat zijn wedstrijdzwemmers ZONDER een startlicentie of die momenteel geen wedstrijden zwemmen, trimzwemmers, recreatieve zwemmers en ouders, broers en zusjes, moeten zich juist AANMELDEN voor deze wedstrijd. Stuur een email naar Harry en vermeld daarin je naam, geslacht, geboortejaar en de slagen die je wilt zwemmen. Voor het klassement moet je tenminste 3 slagen kiezen. Aanmelden kan tot en met donderdag 22 december 2022.

De volgende categorieën worden gebruikt:

  • 2012 en later: jongens / meisjes, wedstrijdzwemmers / zwemmers zonder licentie
  • 2011 – 2007: jongens / meisjes, wedstrijdzwemmers / zwemmers zonder licentie
  • 2006 en eerder: jongens / meisjes, wedstrijdzwemmers / zwemmers zonder licentie.

Je doet toch ook mee! We maken er een super gezellige en sportieve avond van.

Tot slot, maar niet onbelangrijk: De resultaten van de wedstrijdzwemmers met een startlicentie worden geüpload naar de KNZB Webkalender. Het is voor deze categorie dus een officiële wedstrijd. We hebben hiervoor OFFICIALS nodig; indien een van je ouders official is, geef deze dan op.