1-2/4 Wedstrijden in Veenendaal en Vlijmen

In het weekend van 1 en 2 april namen de zwemmers van WZV deel aan een tweetal wedstrijden: de Vallei Sprint Bokaal in Veenendaal en de Meerkamp in Vlijmen.

Op zaterdag 1 april deed een kleine afvaardiging van 10 zwemmers in Veenendaal behoorlijk van zich spreken tijdens de Vallei Sprint Bokaal. Tijdens deze wedstrijd zwemmen ze voor een klassement van 50m Vlinderslag, 50m Rugslag, 50m Schoolslag en 50m Vrije slag. De beste 8 zwemmers per leeftijdscategorie nemen tenslotte deel aan de Finale, die bestaat uit 100m Wisselslag.

9 van de 10 WZV-zwemmers bereikten ook daadwerkelijk de Finale. De prestaties tijdens de Finale waren behoorlijk goed: Maikel Blijlevens, Marith Ewijk en Wouter Jehee wisten hun Finale te winnen. Collin van der Ham en Sam Wannée werden 2e en Dylan van der Ham werd 3e tijdens de Finales. Het team van WZV werd 3e in de overall TEAM-uitslag, hetgeen een zeer goede prestatie is voor een afvaardiging van slechts 10 zwemmers.

Er werden 24 PR’s gezwommen door Collin van der Ham (5x), Dylan van der Ham (4x), Hannelie de Raad (4x), Wouter Jehee (3x), Maikel Blijlevens (2x), Britt van der Ham (2x), Sam Wannée (2x), Liza Theuns (1x) en Kim Theuns (1x). De meeste progressie werd daarbij geboekt door Dylan van der Ham, gevolgd door Collin van der Ham, Hannelie de Raad, Britt van der Ham, Wouter Jehee en Sam Wannée.

Maikel Blijlevens tekende voor 4 Clubrecords. Hij verbeterde de clubrecords 50m Vlinderslag voor Heren 15 jaar en 16 jaar (tijd: 26,41) en 50m Vrije slag voor Heren 15 jaar en 16 jaar (tijd: 24,83).

Een dag later – op 2 april – namen 36 WZV-zwemmers deel aan de laatste ronde van de Meerkamp in Vlijmen. De zwemmers boekten maar liefst 38x een overwinning, 15x een 2e plaats en 7x een 3e plaats. In totaal werden er tijdens deze wedstrijd 34 PR’s gezwommen. De meeste progressie werd hierbij geboekt door Ziva van Zon, gevolgd door Britt van der Ham, Kumi Raven, Ilias van der Meer, Chris Geers, Veerle van Ballegooijen, Kim Theuns, Wouter Jehee, Collin van der Ham, Yannick van Alebeek, Duuk Dollekens, Dylan van der Ham, Anne Verhoef, Jens Hoppenbrouwers, Jona Dörr, Wessel Roosenbrand, Suze van Oosterhout en Bregje Vermeulen.

In het eindklassement over 5 Meerkamp-wedstrijden scoorden de WZV-ers ook goed. Goud is er voor Isabel van Alebeek, Marith Ewijk en Ryan Linnartz. Zilver is er voor Jade Hoppenbrouwers, Jort Hoppenbrouwers, Jona Dörr en Wouter Jehee. Brons is er voor Liza Theuns, Suze van Oosterhout, Wessel Roosenbrand en Sam Wannée.

Klik voor alle uitslagen en bijzonderheden op de links hieronder.

Uitslagen:

2023-04-01 Veenendaal Vallei Sprint Bokaal uitslag

2023-04-01 Veenendaal Vallei Sprint Bokaal uitslag (verkort)

2023-04-02 Vlijmen Meerkamp deel 5 uitslag

2023-04-02 Vlijmen Meerkamp deel 5 uitslag (verkort)

Bepalingen Meerkamp 2022-2023 versie 3.0

Klassement Meerkamp 2022-2023 Samenvatting Dames

Klassement Meerkamp 2022-2023 Samenvatting Heren

Klassement Meerkamp 2022-2023 Alle Resultaten Dames

Klassement Meerkamp 2022-2023 Alle Resultaten Heren