23/4 Competitie Tilburg

De laatste ronde van de Zwemcompetitie van het huidige seizoen werd door WZV georganiseerd en gezwommen in de Drieburcht te Tilburg. Dit zwembad biedt voldoende ruimte aan 4 ploegen en de mogelijkheid tot het zwemmen in 8 banen leidde ertoe, dat de wedstrijd tussen 13:30 uur en 16:00 uur kon worden afgewerkt (hetgeen ook vereist was). In de 4e ronde bereikte WZV een 5e plaats (van 20 teams) en dat is tevens ook de definitieve plaats in de eindrangschikking van de A-klasse van Regio Zuid geworden.

Tijdens de wedstrijd werden er 1 Clubrecord, 47 PR’s en 9 BZK-limieten behaald. WZV boekte 11 overwinningen en bereikte 12x een 2e plaats en 14x een 3e plaats.

Het Clubrecord (voor de leeftijdsklasse Heren 16 jaar) kwam op naam van Chris Geers, die in een heel mooie tijd van 2:18.93 de winst bij de 200m Rugslag opeiste. Bij de 100m Vrije Slag won hij ook en snoepte hij bijna een hele seconde van zijn Persoonlijk Record af (tijd: 56.73).

Ook Collin van der Ham wist beide starts te winnen en scherpte op beide zwemafstanden zijn PR-tijden behoorlijk aan. Andere winnaars van individuele zwemafstanden waren: Maikel Blijlevens (100m Rugslag en 200m Schoolslag), Kim Theuns (200m Rugslag), Marith Ewijk (100m Rugslag) en Liza Theuns (100m Vrije Slag).

Opmerkelijk waren de PR’s van Yannick van Alebeek en Anne Verhoef. Beiden startten 3x en boekte ook 3x een PR. Ruben den Hartog en Tessel van Zon behaalden 4 PR’s; Huib Stoop en Kumi Raven allebei 3 PR’s; Chris Geers, Collin van de Ham, Maikel Blijlevens, Suze van Oosterhout, Ilona Blonk, Jona Dörr, Timo Harteveld, Guus den Hartog, Ilias van der Meer en Ziva van Zon allemaal 2 PR’s en tenslotte Kim Theuns, Jort Hoppenbrouwers, Britt van der Ham, Wessel Roosenbrand, Sam Wannée, Gijs van Rooijen en Wouter Jehee allemaal 1 PR. Opvallend waren de hoge verbeteringspercentages; de meeste progressie werd daarbij geboekt door Maikel Blijlevens, gevolgd door Britt van der Ham, Huib Stoop, Collin van der Ham, Ruben den Hartog, Suze van Oosterhout, Chris Geers, Gijs van Rooijen, Yannick van Alebeek en Sam Wannée.

Klik voor alle bijzonderheden op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2023-04-23 Tilburg Competitie deel 4 uitslag

2023-04-23 Tilburg Competitie deel 4 uitslag (verkort)