Regelement

Een zwemkamp waar we met ruim 50 WZV zwemmers heen gaan en waar nog zeker 200 andere zwemmers van andere verenigingen komen, moet wel in goede banen geleid worden. Daarom spreken we bij WZV met alle deelnemers de volgende spelregels af.

Belangrijkste stelregels
– We zijn op kamp, er mag dus een heleboel, maar er zijn grenzen!!
– We pesten niet!!

Gast op de camping
Wij zijn te gast op de camping en zullen ons ook als zodanig gedragen. Wij zullen erop moeten toezien dat er geen vernielingen aan natuur of andermans eigendommen zullen ontstaan. Sneuvelt er per ongeluk toch iets, meldt het dan aan de algemene leiding.

Ons WZV terrein
De basisschooljeugd (de jongeren) verlaat alleen onder begeleiding het terrein voor o.a. spellen, zwembad en speeltuin. De oudere jeugd meldt bij de leiding wanneer ze het WZV terrein wil verlaten.

Calamiteiten
Bij eventuele calamiteiten tijdens het kamp is het noodzakelijk het aantal kinderen te kunnen tellen. Indien we iedereen moeten verzamelen, dan doen wij dat bij de centrale tent van WZV.

Het toiletgebouw
Het toiletgebouw mag en kan overdag door iedereen zelfstandig bezocht worden. Tijdens de avond en nacht moet de basisschool jeugd zich melden in de centrale tent en zal er iemand meegaan. Houdt het toiletgebouw schoon.

Eten en drinken
Het eten zal altijd in of bij de centrale tent gebeuren. Wij vragen iedereen steeds op tijd aanwezig te zijn en te blijven zitten tijdens het eten. Je mag gedurende het kamp zo vaak als je wil een beker limonade of water komen halen.

Spellen
Iedereen doet mee aan het voor hem of haar georganiseerde spel. Er blijft niemand achter op het terrein.

Nachtrust
Van 1 uur tot en met 7 uur dient het rustig te zijn op de camping, zodat vooral de basisschool kinderen voldoende nachtrust krijgen. Er zijn leuke activiteiten gepland en het zou jammer zijn als de kinderen hier niet van kunnen genieten als gevolg van te weinig nachtrust.

EHBO-ers WZV
In de centrale tent is een EHBO-kist aanwezig. Wij hebben een aantal personen die kunnen helpen wanneer eerste hulp gewenst is, waaronder 2 verpleegkundigen.

Tekenbeet en de Lyme-ziekte
Aangezien het kamp in een bosrijke omgeving plaatsvindt, moeten wij u op het gevaar van een tekenbeet wijzen. Een tekenbeet is vrij gemakkelijk te voorkomen. Allereerst door beschermende kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Wij vragen u uw kinderen er op te wijzen dat als ze gebeten zijn door een teek, of denken dat ze door een teek gebeten zijn, de hulp van hun leiding in te roepen en niet zelf de teek te verwijderen. Iemand van de EHBO-ploeg kan de teek verwijderen met behulp van een tekenpen. Ter preventie bestaat de kans dat de kampleiding een tekencontrole uitvoert bij de kinderen.

Mocht u over tekenbeten of de ziekte van Lyme vragen hebben dan kunt u zich altijd tot uw eigen huisarts richten of de GGD bij u in de buurt.


WEL MEE

Om te eten
Mes, vork, lepel, plastic bord, plastic soepkom, plastic drinkbeker, een theedoek om af te drogen.

Om te wassen
Zeep, washandje, handdoek, kam, tandenborstel en tandpasta.

Kleding
Zwemkleding, badhanddoek, eventueel badjas, wandelkleding (lange broek, een warme trui, stevige schoenen), regenkleding, laarzen, warme nachtkleding, schoon ondergoed, voldoende sokken, wat reservekleding.

Om te slapen
Slaapzak en een goed luchtbed (maximaal 80 cm breed) + werkende pomp, of een schuimrubberen matras. Het kan ’s-nachts fris zijn in een tent, wij adviseren daarom warme slaapkleding.

Medicijnen
Wanneer uw kind medicijnen slikt, dan de medicijnen duidelijk van naam en instructie voorzien. Bij voorkeur een medicijn paspoort bij uw apotheek ophalen (kan zonder afspraak gratis afgehaald worden) en deze samen met de medicijnen overhandigen. De medicijnen worden beheerd door José Bakker en Margo Roosenbrand (beide verpleegkundigen). Vergeet ook het verzekeringsplaatje niet.

Dieet
Wanneer uw kind zich moet houden aan een dieet, dit tijdig melden aan kampleiding.

En verder nog . . . . .
Muggenmelk, zonnebrand, een zaklamp en uiteraard een goed humeur!

NIET MEE

Spelcomputers
Het is verboden spelcomputers (Gameboy, PSP, etc..) mee te nemen naar het kamp. Wanneer de kampleiding iemand betrapt op het bezit van een spelcomputer, zal deze in beslag worden genomen.

Energy Drinks
Het is verboden tijdens het kamp Energy Drinks (Red-Bull, Golden Power, Red Devel, etc. . .) in het bezit te hebben of te nuttigen. Wanneer de kampleiding kinderen betrapt op het bezit of gebruik ervan, zal de kampleiding deze in beslag nemen.

Alcohol
Het gebruik van alcoholische drank (bier, wijn en breezer) is alleen toegestaan voor jongeren van 16 jaar en ouder. Wanneer de kampleiding kinderen onder de 16 betrapt op het gebruik of bezit van dit soort drankjes, worden deze door de kampleiding in beslag genomen worden. Wij zullen de ouders/verzorgers telefonisch informeren.

Drugs
Het bezit en gebruik van drugs is verboden. Wanneer de kampleiding kinderen betrapt op het gebruik of bezit van drugs, worden deze door de kampleiding in beslag genomen. Wij zullen de ouders/verzorgers direct informeren en mededelen dat ze hun kind moeten komen ophalen (dit zonder restitutie van het kamp geld).

Mobiele telefoon
Het bezit en gebruik van mobiele telefoons is niet verboden. De kampleiding is niet verantwoordelijk voor misbruik, beschadiging, verlies of diefstal.