Zwemkamp algemeen

Om het WZV teamgevoel nog wat verder te vergroten, organiseren we ieder jaar een zwemkamp waar zowel de wedstrijdzwemmers, recreanten als leszwemmers aan mee mogen doen. Enig vereiste is dat je wel je A-diploma hebt!

Het zwemkamp bestaat niet alleen uit zwemactiviteiten, we hebben ook heel veel andere spellen, speurtochten en een disco! Maar er is wel een zwembad aanwezig en als het weer het toelaat, dan is er op sommige momenten ook ruimte om lekker vrij te zwemmen. Het gaat er vooral om dat we plezier hebben met elkaar en daarbij lekker sportief bezig zijn.

Als je meegaat met het kamp wordt je ingedeeld bij een groepje kinderen van jouw leeftijd. Ieder groepje heeft twee begeleiders. Daarnaast is er ook een heel team actief met andere dingen, denk dan aan de koks, de spelbegeleiders, de nachtwacht en ga zo maar door. Voor al deze begeleiding hebben we natuurlijk wel behoorlijk wat vrijwilligers nodig.

Tijdens het kamp overnacht je per groep in een grote tent. We staan met WZV bij elkaar op een veld. De andere verenigingen waarmee we dit zwemkamp organiseren hebben ook ieder een eigen veld. De laatste jaren staan we op Eurocamping Vessem. Een fijne camping, waar we met onze activiteiten goed terecht kunnen. Op de camping zijn onder andere mooie grote velden, twee openlucht zwembaden, speeltuinen, disco en een bos.

Dit zwemkamp organiseren we samen met drie andere verenigingen:
Aquamigos uit Drunen
Neptunus ’58 uit Schijndel
Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel.

Ieder jaar heeft het kamp een thema, dit loopt als een rode draad door het hele weekend. Het weekend begint overigens op vrijdagavond en loopt door tot zondag eind van de middag. Precieze tijden en plaatsen worden ieder jaar apart vastgesteld en komen in het draaiboek te staan. Daarin staat ook het regelement, want is natuurlijk een hele organisatie en we willen vanzelfsprekend dat alles goed en veilig verloopt!

Jij bent er dit jaar toch ook (weer) bij?