Algemeen

WZV is een zwemvereniging voor iedereen in Waalwijk en omstreken. We bieden sportieve activiteiten voor jong en oud, in competitieverband of recreatief. Voor al die verschillende activiteiten zijn er verschillende afdelingen. Leszwemmen bijvoorbeeld, of wedstrijdzwemmen. Maar bij de recreanten kan je bijvoorbeeld ook je zwemvaardigheidsdiploma’s halen. En als je je conditie op peil wilt houden, kan je gaan trimzwemmen of aquajoggen. Je leest meer over al deze mogelijkheden op de afdelingenpagina.

WZV is opgericht in 1920 en we bestaan nu dus al meer dan 100 jaar! We hebben inmiddels ongeveer 300 leden, verdeeld over al onze afdelingen. Meer over onze geschiedenis vind je op onze geschiedenis pagina. Het huidige bestuur bestaat uit zeven leden. Als je wilt kan je rechtstreeks contact met een van hen opnemen. Wij zijn daarnaast erkend voor het begeleiden en opleiden van leerlingen, met de studie Sport & Bewegen. Als je daar meer over wilt weten, kan je op de leerbedrijf pagina informatie vinden.

Maar WZV is meer! Het is ook een ontmoetingsplaats waar leden sociale contacten onderhouden en vaak vriendschappen voor het leven opdoen. Vandaar dat WZV ook grote waarde hecht aan niet-sportgebonden activiteiten, bijvoorbeeld het jaarlijkse zwemkamp. Ook organiseren we enkele andere evenementen zoals het Schoolzwemtoernooi en de Kilometer van Zidewinde. Op de evenementenpagina kan je hier meer over lezen.

Ons thuisbad is het Zwembad Olympia in Waalwijk.