1e lichting van nieuwe zwemmethode Superspetters zwaait af bij WZV!

 

SuperSpetters is de nieuwe zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook ouders worden tussentijds goed op de hoogte gehouden van het leertraject. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Het diploma wat uiteindelijk behaald wordt staat gelijk aan de welbekende A-, B- en C-diploma’s, maar dan in 1 keer!

Afgelopen woensdag zijn er voor de 1ste keer bij WZV Waalwijk diploma’s gehaald met de nieuwe methode Supperspetters. Een prettige bijkomstigheid van Superspetters is dat de examenkandidaten het onderwater oriënteren beter onder de knie krijgen; zo moeten ze met kleren aan de bodem aantikken die speciaal voor deze gelegenheid op 1.50 meter staat ingesteld. We zijn blij met het resultaat want voor dit examen zijn geslaagd: Pepijn Staps, Suze de Jong, Koen Bax, Collin van der Ham, Gijs van Strien en Imani de Jong. Ook is er afgezwommen voor de vaardigheidstoets die gelijk staat aan het A diploma, met dat verschil dat de onderdelen borst- en rugcrawl wat verder worden uitgediept. Ook hier zijn we trot op de geslaagden voor deze toets: Kenzi Meijsen , Jilde van Hulte, Ronja  van der Lee, Ceren Kahveci, Elif Yilmaz en Wouter Jehee!
Het was een erg gezellige sessie en ondanks de spanning is er top gezwommen. Zoals jullie kunnen zien op de foto waren alle kinderen super blij.