18/4 Swimmere Paastoernooi Utrecht

In het prachtige 50m zwembad Krommerijn te Utrecht vond op 2e Paasdag een mooi en druk bezet zwemtoernooi plaats waaraan 6 WZV-zwemmers met succes hebben deelgenomen. Met succes, omdat er door deze 6 zwemmers – mede door toedoen van de extra coaches Annemarie Ewijk en oud-coach Annemieke ten Heuvel – maar liefst 30 PR’s voor het 50m bad werden gezwommen, er 5 finaleplaatsen werden bereikt en één van die finaleplaatsen zelfs leidde tot een 2e plaats in de eindrangschikking van de finales.

  • Chris Geers spande de kroon, want hij zwom 7 PR’s voor het 50m bad en behaalde 2 finaleplaatsen: 200m wisselslag (5e plaats) en 50m vrije slag (8e plaats).
  • Viviënne Bosch zwom 6 PR’s voor het 50m bad en behaalde 2 finaleplaatsen: 200m wisselslag (6e plaats) en 50m vrije slag (5e plaats). Verder werd ze 3e bij het zwemonderdeel 50m schoolslag.
  • Marith Ewijk en Kim Theuns zwommen ieder 5 PR’s voor het 50m bad.
  • Maikel Blijlevens zwom 4 PR’s voor het 50m bad, won 3 zwemonderdelen en behaalde 1 finaleplaats (50m vrije slag). De finale 50m vrije slag werd gezwommen volgens de methode “Australian run”. De 8 finalisten zwommen 3x deze finale, waarbij telkens de 2 langzaamste zwemmers afvielen. In de laatste run bleven dus 4 zwemmers over. Maikel werd in een zinderende finale knap 2e, eentiende van een seconde langzamer dan nummer 1.
  • Liza Theuns zwom 3 PR’s voor het 50m bad.

Omdat er minder vaak wedstrijden zijn in het 50m bad (maar wel vaker in het 25m bad), waren de verbeteringspercentages veelal enorm; de meeste progressie werd daarbij geboekt door Chris Geers, gevolgd door Viviënne Bosch en Maikel Blijlevens. Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2022-04-18 Utrecht Swimmere Paastoernooi 2022 uitslag

2022-04-18 Utrecht Swimmere Paastoernooi 2022 uitslag (verkort)