10-12/3 Wedstrijden in Eindhoven en Oosterhout

In het afgelopen weekend waren diverse WZV zwemmers meerdere dagen flink actief tijdens de International Talent Trophee (ITT) in Eindhoven en de Brabantse Minioren Finales (BMF) in Oosterhout.

De ITT bestreek 3 dagen en Maikel Blijlevens, Chris Geers, Timo Harteveld en Kim & Liza Theuns grepen deze mogelijkheid aan om 50m bad limieten te behalen voor de BZK en NK in mei en juni van dit jaar. Door deze 5 zwemmers werden er maar liefst 25 PR’s gezwommen. Het meest opvallend was wel de prestatie van Chris Geers. Hij had 9 starts en hij zwom op al deze starts minstens een PR (10 in totaal) én Limiettijd. Daarbij was het meest tot de verbeelding sprekend zijn prestatie tijdens de afsluitende Crown Race. Hij verbeterde in deze Finale zijn – een half uur eerder gezwommen – PR-tijd op de 50m Vrije slag nogmaals met 0,49 seconden tot een tijd van 26,60. Timo Harteveld zwom 6x een PR, Liza Theuns 5x, Kim Theuns 3x en Maikel Blijlevens 1x. Maikel behaalde de beste klassering. In deze druk bezocht wedstrijd bereikte hij bij de 50m Vlinderslag een 3e plaats in de PR-tijd van 27,24.

Voor de 2-daagse Brabantse Minioren Finales in Oosterhout – met het bad op een lengte van 25 meter ingesteld – hadden zich de volgende WZV zwemmers geplaatst: Dylan van der Ham, Wouter Jehee, Ryan Linnartz en Sam Wannée. Deze 4 zwemmers behaalden maar liefst 12 PR’s, Ook bij Wouter Jehee en Sam Wannée leverde elke start minstens een PR op. Wouter zwom er tijdens zijn 5 starts 6 en Sam had er 3 bij 3 starts. Dylan van der Ham zwom 2x een PR en Ryan Linnartz 1x. De beste klasseringen waren voor Wouter (2x een 4e plaats) en Ryan (3x een 5e plaats). Tijdens deze wedstrijd werden de PR’s vaak fors verbeterd. De meeste progressie was er voor Sam Wannée, gevolgd door Ryan Linnartz, Wouter Jehee en Dylan van der Ham. Klik voor de uitslagen op links hieronder.

Uitslagen:

2023-03-10_12 Eindhoven ITT 2023 uitslag totaal

2023-03-10_12 Eindhoven ITT 2023 uitslag (verkort)

2023-03-11_12 Oosterhout Brabantse Minioren Finales 2023 uitslag

2023-03-11_12 Oosterhout Brabantse Minioren Finales 2023 uitslag (verkort)