Aquajoggen

Op zondagochtend van 9:15 tot 10:00 uur is er een groep dames en heren die aan aquajoggen/aqua fitness doet. Dit gebeurt onder begeleiding van twee  ervaren en gediplomeerde zweminstructrices die elkaar afwisselen.

Aquajoggen is een effectieve manier om de conditie te verbeteren. Er wordt niet gezwommen maar gelopen door het water! Dit is mogelijk door het gebruik van een belt. Een aquajogger draagt een drijfriem, oftewel wet-belt, om zijn of haar middel om een verticale houding in het water te verkrijgen. Vanuit die positie kunnen loopbewegingen uitgevoerd worden, zonder de bodem van het zwembad te raken.

Deze manier van bewegen door het water zorgt voor een lage belasting van de gewrichten maar een intensieve belasting van de spieren waardoor er niet alleen aan de conditie wordt gewerkt maar ook de spieren getraind worden en vet wordt verbrandt. Tijdens het lopen worden er allerlei oefeningen gedaan, elke week is er een andere spiergroep aan de beurt. Tijdens het sporten is er ook volop aandacht voor de onderlinge sociale contacten.

Iedereen is welkom om een keertje mee te doen! WZV stelt voor de kennismakingsles een belt beschikbaar, maar het is de bedoeling dat leden zelf een belt aanschaffen.

De contributie wordt per maand geïncasseerd. Voor inschrijving en informatie kan je tijdens de trainingen terecht bij de ingang van het Zwembad Olympia te Waalwijk. Je kan het inschrijfformulier ook downloaden.