Zwemvaardigheid

Wie het Zwem-ABC of SuperSpetters heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar daarna kun je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s. Zeker voor jonge kinderen is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk.

Bij WZV bestaat de mogelijkheid om naast de basisdiploma’s Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 nog een flink aantal andere vaardigheden in het water te leren. Er zit vast ook iets voor jou bij!

Zwemvaardigheid
Uitbreiding van de basisvaardigheden die je bij het zwem-ABC of SuperSpetters hebt geleerd.

Balzwemmen
Leren zwemmen met de bal.

Springen van de plank
Je leert op verschillende manieren van de kant en van de plank springen. Altijd handig!

Wereldzwemslagen
Een heel bijzondere manier om kennis te maken met allerlei verschillende zwemslagen!

Survival
Hoe ga je om met allerlei moeilijke situaties in het water? Je leert het bij survival!

Synchroon zwemmen
Samen zwemmen en de mooiste figuren maken. Moeilijker dan je misschien denkt!

Snorkelen
Een goede manier om te leren hoe je de onderwaterwereld kan bekijken!

Wil je meer weten over de verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s dan kan je eens op de site van het Nationaal Platform Zwembaden kijken.

Dit zijn de regels omtrent het behalen van de vaardigheidsdiploma’s:

*          Ieder kind mag maximaal 2 lessen missen. Door het grote aantal eisen die behaald moeten worden bij ieder diploma, is het vrijwel onmogelijk om het diploma te halen wanneer een kind meer dan 2 lessen mist.

*          Wanneer een kind het proefexamen niet zwemt, mag hij/zij niet op examen.  Wanneer een kind wel proefexamen heeft gezwommen maar geen examen heeft gezwommen heeft het kind geen recht op het diploma. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

*          De trainers bepalen of een kind wel of niet mag proefzwemmen en op examen mag. Het besluit van de trainers is bindend.

*          De kinderen mogen pas aan een vaardigheid meedoen als ze in het bezit zijn van zwemvaardigheid 1. Wanneer een kind dit diploma nog niet heeft, moet hij/zij eerst slagen voor dit diploma voordat hij/zij mag mee zwemmen met de andere vaardigheden. Dus geen diploma zwemvaardigheid 1 dan geen vaardigheid zwemmen op vrijdag tussen 19.00u-20.00u.