Kern algemeen

 

WZV heeft een wedstrijdgroep die we de ‘kern’ noemen. Hier wordt serieus en hard gewerkt.

Lijkt het je leuk om te leren heel snel te zwemmen? Wil je graag wedstrijden zwemmen tegen andere verenigingen? Of ga je voor een eigen record en wil je naar de regionale of nationale zwemkampioenschappen? Meld je dan aan voor de kern! Tijdens de trainingen wordt aan techniek en conditie gewerkt. Als je zover bent dat je wedstrijden kunt en wilt gaan zwemmen, dan wordt er door WZV een startnummer aangevraagd bij de KNZB. Je kunt dan deelnemen aan wedstrijden die door de KNZB worden georganiseerd.

Als wedstrijdzwemmer train je 3 keer in de week, op woensdag, vrijdag en zondag. De meeste wedstrijden zijn op zondagmiddag. Per leeftijdsgroep zijn er verschillende trainingstijden. De jongere wedstrijdzwemmers trainen bijvoorbeeld eerder op de avond dan de ouderen. De algemene trainingstijden voor de kern zijn als volgt:

Woensdagavond vanaf 19.15 tot 21.00 uur
Vrijdagavond van 19.00 tot 22:00 uur
Zondagmorgen van 8.45 tot 9.45 uur.

Daarnaast zijn er in overleg met de trainers extra trainingsmogelijkheden.

Onze trainers zijn:

  • Harry Schmitz
  • Marcel Harteveld
  • Luc de Bont
  • Tom Bakker

Om de trainingen zo goed en sportief mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal trainingsregels opgesteld.

De contributie wordt per maand geïncasseerd en is exclusief je startlicentie. Voor inschrijving en informatie kun je tijdens de trainingen terecht bij de ingang van het Zwembad Olympia te Waalwijk. Je kunt het inschrijfformulier ook downloaden.