Zwembad Olympia

Ons thuisbad is het zwembad Olympia in Waalwijk:

Adres
Zwembad Olympia
Drunenseweg 11
5143 NE  Waalwijk

Het is een modern, nieuw zwembad, geopend op 19 juni 2010. Zwembad Olympia is voor zowel automobilisten als fietsers goed bereikbaar en er zijn ruime parkeerfaciliteiten.

Wedstrijdbad
We maken gebruik van het 25 x 15 meter grote wedstrijdbad. Er zijn zes wedstrijdbanen met startblokken en er is een wedstrijdklok om alles tot op de seconde vast te leggen. Terwijl de strijd zich in het water afspeelt vormt de jury zich een kundig oordeel in de speciale juryruimte. Deze bevindt zich op de eerste verdieping tegen de publieke tribune en biedt direct toezicht op het wedstrijdbad. Het publiek kan vanaf de publiekstribune aan de zijkant van het wedstrijdbad de wedstrijd volgen.

Doelgroepenbad
Het doelgroepenbad is een bad met een beweegbare bodem. Dit bad gebruiken we bij WZV voor de zwemlessen van de allerjongsten. Het is voor de jonge zwemmers een prettige wateromgeving waar ze veilig kunnen leren zwemmen. Het doelgroepenbad is 16 x 9 meter en beschikt over een zogeheten ‘luie trap’ met trapleuning. Deze trap zorgt ervoor dat het bad makkelijk toegankelijk is. Het water in het doelgroepenbad is altijd 29 a 30 graden Celsius.

Website: Zwembad Olympia