9/12 Sprintwedstrijd 1 (Onderling WZV) Waalwijk

WZV heeft in december 4 sprintwedstrijden gepland, die in deze coronatijd als onderlinge wedstrijd worden gezwommen tijdens trainingsuren in Zwembad Olympia.

  • De 1e vond plaats op woensdag 9 december; het betrof 50m vrije slag en 100m wisselslag en was bedoeld voor wedstrijdzwemmers t/m 17 jaar.
  • De 2e is gepland op zondag 20 december; het betreft 50m vlinderslag, 50m rugslag en 50m schoolslag en is bedoeld voor dezelfde doelgroep.
  • De 3e is gepland op woensdag 23 december en is in principe bedoeld voor wedstrijdzwemmers vanaf 18 jaar (aangevuld met een tiental zwemmers jonger dan 18 jaar).
  • De 4e is gepland op woensdag 30 december en is in principe bedoeld voor de resterende zwemmers onder 18 jaar. Tijdens de 3e en 4e sprintwedstrijd worden 25m vlinderslag, 25m rugslag, 25m schoolslag en 25m vrije slag gezwommen.

De 1e onderlinge sprintwedstrijd was meteen een succes:

  • Er sneuvelden 8 Clubrecords en de 32 deelnemende zwemmers vestigden tezamen 37 PR’s.
  • Opvallend waren de gezwommen tijden van Maikel Blijlevens, hij finishte in 26,72 tijdens de 50m vrije slag en 1:07,73 tijdens de 100m wisselslag, tijden waarmee deze 13-jarige jongen in zijn leeftijdsklasse tot de absolute top in Nederland hoort.
  • Maikel vestigde op beide afstanden clubrecords: 50m vrije slag jongens 13, 14 jaar en 100m wisselslag jongens 13, 14 en 15 jaar.
  • Ook Viviënne Bosch (13 jaar) finishte in de zeer aansprekende tijd van 29,41 tijdens de 50m vrije slag waarmee ook zij in haar leeftijdsklasse tot de beste zwemmers van Nederland gerekend mag worden. Met deze tijd verbeterde zij de clubrecords voor meisjes 13, 14 en 15 jaar.
  • Maikel Blijlevens, Marith Ewijk, Chris Geers, Isabel van Gessel, Britt van der Ham, Timo Harteveld, Wouter Jehee, Demi Kemmeren, Evelien Scholten, Marleen Scholten, Kim Theuns en Liza Theuns verbeterden ieder 2 PR’s.
  • De meeste progressie werd geboekt door Dylan van der Ham, gevolgd door Wouter Jehee, Suze van Oosterhout, Kim Theuns, Elin Snoeren, Timo Harteveld, Nora Aourzag, Marith Ewijk, Britt van der Ham, Evelien Scholten, Phileine Borgonjen, Demi Kemmeren, Elce Dollekens, Veerle van Ballegooijen en Marleen Scholten. Klik voor details op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2020-12-09 Waalwijk Sprintwedstrijd 1 (Onderling WZV) uitslag

2020-12-09 Waalwijk Sprintwedstrijd 1 (Onderling WZV) uitslag (verkort)