19/9 Meerkamp Waalwijk

De eerste wedstrijd van het seizoen (een meerkamp) zwommen de WZV-zwemmers in het thuisbad Zwembad Olympia in Waalwijk. Deze wedstrijd vond nog plaats onder de geldende coronamaatregelen, d.w.z. met inachtneming van de 1,5m afstand t.o.v. volwassenen en bijzonder weinig publiek. Maar heel fijn was het, dat er weer zwemmers van andere clubs werden toegelaten tot wedstrijden. WZV startte het seizoen goed, want er werden meteen 11 Clubrecords verbeterd en 57 PR’s gezwommen.

De clubrecords werden gezwommen door:

  • Maikel Blijlevens (100m vrije slag en 200m wisselslag, 4x),
  • Marith Ewijk (200m rugslag),
  • Viviënne Bosch (200m wisselslag),
  • Het estafetteteam 4x 100m vrije slag gemengd (bestaande uit Wouter Jehee, Elin Snoeren, Collin van der Ham en Suze van Oosterhout) 2x,
  • Het estafetteteam 4x 100m wisselslag dames (bestaande uit Marith Ewijk, Viviënne Bosch, Kenza van Kapel en Liza Theuns) 2x,
  • Het estafetteteam 4x 100m vrije slag heren (bestaande uit Jens Hoppenbrouwers, Jort Hoppenbrouwers, Chris Geers en Maikel Blijlevens) 2x.

Maikel Blijlevens verbeterde tijdens de 200m wisselslag o.m. het clubrecord voor jongens 15 jaar, het oude clubrecord had 35 jaar stand gehouden!

De progressie bij de PR’s was weer enorm. De meeste vooruitgang werd geboekt door Evelien Scholten, gevolgd door Elin Snoeren, Wouter Jehee, Suze van Oosterhout, Collin van der Ham, Marnix Verhoef, Richard Fedchenko, Chris Geers, Maikel Blijlevens, Britt van der Ham, Jona Dörr, Timo Harteveld, Ilona Blonk, Isabel van Gessel, Marith Ewijk, Jort Hoppenbrouwers, Ilias van der Meer, Demi Kemmeren en Phileine Borgonjen.

Verder was ook opvallend de goede prestatie van Fenna Zusterzeel (van zwemvereniging de Rog uit Weert). Zij zette als 11 jarig meisje een mooie 2e tijd neer op de 200m rugslag achter WZV-zwemster Marith Ewijk.

Uitslagen:

2021-09-19 Waalwijk-Meerkamp Deel 1 uitslag

2021-09-19 Waalwijk-Meerkamp Deel 1 uitslag (verkort)