28-30/12 Swimmeet 2023 Maastricht

De Speedo International Friendship Swimmeet, die jaarlijks eind december wordt gehouden in Maastricht, is een goed bezochte internationale 3-daagse wedstrijd, waaraan je naar keuze 1, 2 of 3 dagen kunt deelnemen. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. ’s Ochtends worden er Series gezwommen, waarbij je je kunt plaatsen voor de Finales, die op dezelfde dag in de avond worden gehouden. WZV was dit jaar vertegenwoordigd door 9 zwemmers. De meest opmerkelijke resultaten waren:

  • Collin van de Ham had 9 starts en bereikte 8x de Finale. Chris Geers had 6 starts en bereikte 6x de Finale en Maikel Blijlevens had 3 starts, die in 3 Finaleplaatsen resulteerden.
  • De beste prestatie kwam op naam van Chris Geers, die in de A-Finale van de 50m rugslag een bronzen medaille behaalde.
  • Spannend was ook de A-finale van de 50m vrije slag, waarin zowel Chris Geers als Maikel Blijlevens deelnamen. Chris eindigde vóór Maikel, maar hij miste op een haar na de bronzen plak.
  • PR’s waren er voor Collin van der Ham (12), Chris Geers (8), Hannelie de Raad (8), Britt van der Ham (5), Timo Harteveld (1), Kim Theuns (1) Liza Theuns (1).
  • De meeste vooruitgang werd daarbij geboekt door Hannelie de Raad, maar ook de verbeteringspercentages van Collin van der Ham maakten veel indruk.

Klik voor alle bijzonderheden op de uitslagen hieronder.

Uitslagen:

2023-12-28_30 Maastricht Swimmeet uitslag (gecomprimeerd)

2023-12-28_30 Maastricht Swimmeet uitslag (verkort)

Gepubliceerd door Redacteur kern

Hoofdtrainer