13-14/1 BWK Weekend 1 Tilburg

De Brabantse Winter Kampioenschappen (BWK) is een korte baan (25m bad) zwemwedstrijd, waarbij alle reguliere zwemnummers aan bod komen. Het 1e weekend vindt plaats in zwembad “De Drieburcht” in Tilburg, het 2e weekend in het “Pieter van den Hoogenband Zwemstadion” in Eindhoven.

• In het 1e weekend van de BWK was WZV meteen al succesvol met 6 medailles, 3 voor Chris Geers en 3 voor Maikel Blijlevens.
  • Chris Geers won in de categorie Jongens Jeugd Goud bij de 200m Rugslag (2:16,81), Zilver bij de 50m Rugslag (29,39) en Brons bij de 200m Wisselslag (2:24,01). Bij de 100m Vrije Slag, 100m Schoolslag en 50m Vlinderslag bereikte hij 3x een zeer verdienstelijke 4e plaats.
  • Maikel Blijlevens won in de categorie Jongens Jeugd Goud bij de 50m Rugslag (28,85) en 2x Brons bij de 200m Vlinderslag (2:29,30) en 100m Vrije Slag (55,37).
  • Verder was ook Collin van der Ham behoorlijk op dreef. Hij verbeterde op alle door hem gezwommen afstanden (7) zijn PR’s (vaak met forse waarden) en bereikte in de categorie Jongens Junioren 1-2 1x een 4e plaats en 4x een 5e plaats.
  • Ook Suze van Oosterhout knalde door het water, want in de Categorie Meisjes Junioren 1-2 bereikte ze bij de 200m Schoolslag een mooie 4e plaats met een forse verbetering van haar PR, maar zelfs haar tussenafstanden (50m Schoolslag en 100m Schoolslag) leverden daarbij 2 PR’s op.
  • Tenslotte was er een mooie 5e plaats in de categorie Meisjes Jeugd voor Marith Ewijk bij het onderdeel 100m Rugslag (1:14,60).
  • Er werden 2 Clubrecords gezwommen, de 1e door Maikel Blijlevens bij de 200m Vlinderslag in de categorie Heren 16 jaar (2:29,30) en de 2e kwam op naam van het Mixed Estafetteteam 4x 50m Wisselslag, bestaande uit Maikel Blijlevens, Jade Hoppenbrouwers, Isabel van Alebeek en Chris Geers. Ze finishten in de Categorie Senioren Open als 8e in de Clubrecordtijd van 2:02,35 (categorie 17 jaar & ouder).
  • In totaal werden er door de 17 deelnemende zwemmers van WZV 25 PR’s gezwommen, de meeste door Collin van der Ham (9), gevolgd door Suze van Oosterhout (4), Chris Geers (3), Isabel van Alebeek (2), Marith Ewijk (2), Anne Verhoef (2), Maikel Blijlevens (1), Ilona Blonk (1) en Bregje Vermeulen (1). De meeste progressie werd onmiskenbaar geboekt door Collin van der Ham.

Klik voor alle details en bijzonderheden op de uitslagen hieronder.